Αποτρίχωση με κερί

Λιώνει για σένα…

Κλασική αλλά άκρως πετυχημένη μέθοδος με σίγουρα αποτελέσματα, αφού η φύση έχει προβλέψει για το τι είναι καλύτερο για μας. Κερί εμπλουτισμένο με ευεργετικά συστατικά για να έχεις απαλό δέρμα διαρκείας.

Αν και η τεχνολογία είναι αποτέλεσμα της σύγχρονης γνώσης, η αποτρίχωση είναι μια παλιά τέχνη για την οποία ο κάθε λαός έχει και ένα επιχείρημα, ένα σοβαρό λόγο που τη συμπεριλαμβάνει στην καθημερινότητά του, είτε πρόκειται για γυναίκες είτε για άντρες. Τόσο στην Αρχαία Ελλάδα όσο και στη Ρώμη, η αποτρίχωση ήταν άποψη και θέμα πολιτισμού· στην Αίγυπτο ήταν λόγος υγιεινής, μια που το θερμό κλίμα της Ανατολής ευνοούσε την ανάπτυξη μικροβίων. Η βασίλισσα Κλεοπάτρα, η επιτομή της κομψότητας, λένε πως έκρυβε τα μυστικά της ομορφιάς της στο νερό της Νεκράς Θάλασσας, αλλά και στην περιποίηση του σώματός της, το οποίο αποτρίχωνε συστηματικά με ζάχαρη και κερί. Στα νεότερα χρόνια εφευρέθηκαν διάφορες μέθοδοι, ενδιαφέρουσες αρχικά που γρήγορα όμως η θεωρία τους αμφισβητήθηκε (βλ. λέιζερ) διότι μακροπρόθεσμα τα αποτελέσματα στο δέρμα αποδείχτηκαν απογοητευτικά για διάφορους λόγους. Οι συχνές επισκέψεις στα ιατρεία για αποτρίχωση με λέιζερ αφενός είναι κουραστική διαδικασία, αφετέρου σχεδόν ποτέ δεν έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, αφού οι τρίχες σε λίγα χρόνια ξαναεμφανίζονται.

Η διαχρονική αξία της αποτρίχωσης με κερί, όμως, δεν αμφισβητήθηκε ποτέ, αντιθέτως βελτιώθηκε, ενισχύθηκε και μπήκε μπροστά στο -καλοκαιρινό- κυρίως θέμα, αυτό της καταπολέμησης της τριχοφυίας και ό,τι εκείνη αφήνει: Βελούδινο και λαμπερό δέρμα, που δεν του αντιστέκεται παρά μόνο το χάδι ενός ροδοπέταλου.

Wax ever & for ever

Το Urbane Skin Spa είναι ενημερωμένο για τις νέες τάσεις της αποτρίχωσης και όπως πάντα με αίσθημα ευθύνης, τεχνογνωσία και κυρίως εξειδίκευση, προτείνει διάφορα είδη αποτρίχωσης με βασικό υλικό το κερί, αναλόγως των περιπτώσεων. Οι ειδικοί μας θα σε συμβουλεύσουν για το καταλληλότερο κι εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αφεθείς στα έμπειρα χέρια τους. 

Lets start

Rolette: Υπάρχουν 2 βασικά  είδη ρολέτας. H συγκεκριμένη τεχνική είναι κατάλληλη για ολόκληρο το σώμα, όπως τα πόδια, η κοιλιά και η πλάτη.

Στην κατηγορία ρολέτα εφαρμόζουμε, διαφορετικές τεχνικές. Αυτές που, σύμφωνα με τη γνώση και την εμπειρία μας, θεωρούμε την καταλληλότερη για σένα και μόνο:

*Ρολέτα λεπτόρευστη και παχύρευστη, σε διαφορετικές συστάσεις. Χρησιμοποιούμε αζουλένιο για ευαίσθητες επιδερμίδες καθώς επίσης τιτάνιο, λεμόνι, citrus, έλαιο αργκάν κ.λπ. Η διαδικασία προετοιμασίας του κεριού γίνεται σε ειδική βάση (κεριέρα) και τα υλικά θερμαίνονται πριν εφαρμοστούν στην επιδερμίδα. Στην ίδια κατηγορία διαθέτουμε κερί με ελαιοδιαλυτές και υδατοδιαλυτές, με τους ελαιοδιαλυτές να έχουν την ιδανικότερη εφαρμογή κατά την αποτρίχωση. Αφαιρούνται με ταινίες μιας χρήσης.

Εξειδικευμένες τεχνικές αποτρίχωσης για το μπικίνι και τις ευαίσθητες περιοχές, με τον πλέον ανώδυνο και ασφαλή τρόπο:

Silk Wax: Η κεριέρα είναι standby, θερμαινόμενη και στην ιδανική θερμοκρασία. Γίνεται εφαρμογή του υλικού στην επίμαχη περιοχή και η αφαίρεσή της γίνεται με ειδικές ταινίες μιας χρήσης. Να σημειώσουμε εδώ πως το Urbane Skin χρησιμοποιεί ανθεκτικές χάρτινες απαλές ταινίες που δεν προκαλούν πόνο ή ερυθρότητα, καθώς η ποιότητα των ταινιών παίζει μεγάλο ρόλο στην αποτελεσματικότερη αποτρίχωση, αποτελώντας βασική προϋπόθεση για άψογο αποτέλεσμα.

Hard Wax/ Αuthentic Brazilian Wax (στην Αμερική λέγεται και λέγεται Hot Wax): Μια διαφορετική μορφή κεριού – μικρά σφαιρίδια τα οποία λιώνουμε σε ειδικό θερμαινόμενο βάζο και έχουν την εμφάνιση τσίχλας. Και εδώ με προτεραιότητα στην υγιεινή, η εφαρμογή κεριού γίνεται με σπάτουλες μίας χρήσης.

Χαλάουα ή Sugaring (στη «γλώσσα» των ξένων): Λόγω Covid δεν είναι προς το παρόν δυνατή η εφαρμογή της. Η χαλάουα γίνεται από τους ειδικούς, σε κανονικές συνθήκες με γυμνά χέρια, μια που τα γάντια δεν ενδείκνυνται για τη συγκεκριμένη μέθοδο. Με δεδομένη την τρέχουσα κατάσταση και για την ασφάλεια όλων, το «sugaring» δεν προτείνεται πλέον.

Αυστηρά, κανόνες υγιεινής

Για την ασφάλεια των θεραπευομένων περνάμε ορισμένες περιοχές με οινόπνευμα. Το οινόπνευμα βοηθάει και στην πρόληψη της θυλακίτιδας, διότι καθαρίζει την περιοχή από τα βακτήρια. Δεν θεραπεύει, βεβαίως, αλλά είναι σημαντικό αφού προλαμβάνει τη θυλακίτιδα.

Tips

Το μέγεθος της τρίχας: Το μέγεθος της τρίχας είναι καθοριστικός παράγοντας ώστε η αποτρίχωση να επιτευχθεί ανώδυνα. Έτσι, η κατάλληλη διάσταση της τρίχας για να μπορεί να αφαιρεθεί με επιτυχία και χωρίς πόνο, είναι σταθερά κάθε μήνα και χωρίς να έχει προηγηθεί ξυράφι στο σπίτι.

Trimming / κούρεμα για καλύτερα αποτελέσματα και ανώδυνη αποτρίχωση: Κουρεύουμε με ειδική ασφαλή μηχανή, όπου οι λεπίδες της δεν έρχονται σε επαφή με την επιδερμίδα. Η αποστείρωση είναι, βεβαίως, βασική προϋπόθεση.

Τρόποι διασφάλισης της ατομικής υγιεινής σας

  • Γάντια μιας χρήσης.
  • Kούρεμα όπου απαιτείται, σε συνεννόηση με τον επισκέπτη.
  • Σωστή επιλογή μεθόδου αποτρίχωσης.
  • Eπάλειψη με ειδικό λάδι που καθαρίζει το κερί από την επιδερμίδα για να μην κολλάει.
  • Εφαρμογή καταπραϋντικής κρέμας για τις ευαίσθητες περιοχές από αζουλένιο, εκχύλισμα αλόης, πανθενόλη, σύμπλεγμα βιταμινών Β.
  • Επειδή οι πόροι είναι ακόμα ανοιχτοί και το δέρμα ευαίσθητο συστήνεται η αποφυγή ζεστού ντους, το μπάνιο στη θάλασσα, τα extreme sports και ο ιδρώτας για μερικές ώρες μετά την αποτρίχωση.

Αντρική αποτρίχωση: Απενοχοποίηση της αποτρίχωσης στους άντρες

Η αντρική αποτρίχωση ξεκίνησε ως τάση από τους metro sexual εδώ και αρκετά χρόνια αλλά και στους αθλητές (κολυμβητές, πολίστες, μπασκετμπολίστες…) σχεδόν υποχρεωτικά για καλύτερες επιδόσεις αλλά και λόγους υγιεινής (η υπεριδρωσία τους ταλαιπωρεί και με την αποτρίχωση το πρόβλημα μειώνεται καθώς η επιδερμίδα αναπνέει). Όμως η τάση έχει γίνει πια ανάγκη και έτσι οι άντρες επιλέγουν να κάνουν αποτρίχωση με κερί για διάφορους λόγους. Ο βασικότερος, όμως, είναι η υπερβολική τριχοφυΐα τους που τους ταλαιπωρεί το καλοκαίρι – κυρίως στην πλάτη και στο στέρνο.

Επίσης οι άντρες, για ευνόητους λόγους, χρειάζονται αποτρίχωση σε διάφορα σημεία όπως η μύτη και τα αφτιά. Παλαιότερα ορισμένα από αυτά τα έκαναν οι μπαρμπέρηδες, όμως όχι με τόση λεπτομέρεια ή φινέτσα όπως οι σύγχρονες γυναίκες αισθητικοί που ειδικεύονται σε αυτό. Γι’ αυτό και προτιμώνται, άλλωστε, από τους άντρες για την προσωπική περιποίησή τους.

Κάθε πότε συστήνετε την αποτρίχωση;

Δεν υπάρχει ο ίδιος κανόνας για όλους. Εξαρτάται από τις ανάγκες της επιδερμίδας και τον τρόπο ζωής του κάθε ανθρώπου. Οι τακτικοί κάνουν αποτρίχωση σταθερά κάθε μήνα, όλο το χρόνο και έχουν αντίστοιχα αποτελέσματα. Κάποιοι προτιμούν την αποτρίχωση μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω ζέστης.

Hard point

Η αποτρίχωση με κερί πλέον είναι ανώδυνη και εύκολη στην εφαρμογή της, με ευεργετικά οφέλη για το δέρμα. Κάποιες φορές και ανάλογα με την ποιότητα της τρίχας προκαλούνται μικρές φλεγμονές στους πόρους, οι οποίες εμποδίζουν την τρίχα να αναπτυχθεί φυσιολογικά κι έτσι ανεβαίνει προς την επιφάνεια της επιδερμίδας και γυρίζει προς τα μέσα. Η ζέστη, η χρήση ξυραφιού, οι κρέμες κακής ποιότητας, τα στενά ρούχα, ο ιδρώτας κ.ά. είναι παράγοντες που συμβάλλουν σ’ αυτήν την κατάσταση, ενώ συναντάται σε δέρματα που είναι επιρρεπή σε τέτοιου είδους συμπεριφορές της τρίχας. Συνήθως επικεντρώνεται στις γυναίκες στο μπικίνι, κοντά στο εσώρουχο, ενώ στους άντρες στο ξύρισμα στην κάτω πλευρά του προσώπου. Η έγκαιρη και υπεύθυνη αντιμετώπισή της θεραπεύεται απόλυτα.

Trend

Το Brazilian έχει γίνει πολύ μόδα ξανά, αφού η τάση less is more επικρατεί πάντα, ειδικά το καλοκαίρι!