Cellulite Miracle

light_up_your_face

Urbane Skin Spa – Kυτταρίτιδα: 1-0

…Κι ενώ τα λακκάκια στα μάγουλα και στο πηγούνι είναι πολυφωτογραφημένα και γοητευτικά, δεν θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο και για τα λακκάκια της κυτταρίτιδας που καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι γίνονται ο εφιάλτης των γυναικών. Εφιάλτης; Μήπως τα παραλέτε;
Στο Urbane Skin Spa η κυτταρίτιδα δεν αποτελεί πλέον πονοκέφαλο∙ αντιθέτως μάλιστα η αντιμετώπιση και εξάλειψή της είναι γεγονός, οριστικά και αποδεδειγμένα. Για την ιστορία να πούμε πως η κυτταρίτιδα είναι μία λανθάνουσα λειτουργία της ορμονικής φλεβικής και λεμφικής οδού, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση λίπους και την κατακράτηση άχρηστων ουσιών και κυρίως υγρών στο μεσοκυττάριο χώρο. Με απλά λόγια, πρόκειται για την «άτακτη» συσσώρευση τοξινών ανάμεσα στο δέρμα και την αμέσως από κάτω στοιβάδα που συνοδεύεται από μειωμένης ελαστικότητας συνδετικό ιστό. Τα λιποκύτταρα σ’ αυτήν την περιοχή εξαιτίας της κακής τοπικής αιμάτωσης δεν τρέφονται σωστά, συνεπώς ο οργανισμός αντί να καίει το λίπος, το αποθηκεύει ως λιπώδη ιστό με τα γνωστά αποτελέσματα, καθώς σταδιακά το δέρμα αποκτά την αντιαισθητική όψη της «φλούδας πορτοκαλιού».

Θα μπορούσαμε να πούμε πως υπάρχουν 5 τύποι κυτταρίτιδας: η ελαφρά, η χαλαρή ή μαλθακή, η συμπαγής ή αλλιώς σκληρή, η οιδηματώδης και η επώδυνη κυτταρίτιδα.

1. Ελαφρά κυτταρίτιδα: Συνήθως δεν είναι άμεσα αντιληπτή, καθώς το δέρμα είναι λείο όταν το άτομο είναι όρθιο, αλλά κατά τη σύσπαση του δέρματος γίνεται εμφανής.
2. Χαλαρή ή μαλθακή κυτταρίτιδα: Πρόκειται για χαλαρές αιωρούμενες πτυχές δέρματος που συνήθως εμφανίζονται σε σώματα που έχουν υποστεί απότομη αλλαγή στο βάρος τους, ενώ είναι χαρακτηριστική περίπτωση σώματος που δεν έχει γυμναστεί.
3. Συμπαγής ή σκληρή κυτταρίτιδα: Την εντοπίζουμε συνήθως στην περιοχή των μηρών και των γλουτών. Το δέρμα μοιάζει υπερβολικά τεντωμένο πάνω στις διογκωμένες περιοχές. Κατά την ψηλάφησή του έχει μία κοκκώδη αίσθηση. Αυτή τη μορφή κυτταρίτιδας τη συναντάμε συνήθως σε υπέρβαρα άτομα, αλλά κάτω από ειδικές συνθήκες το εμφανίζουν και λεπτά άτομα.
4. Οιδηματώδης κυτταρίτιδα: Έχει κοινά σημεία με τη μαλακή κυτταρίτιδα, μόνο που η συγκεκριμένη παρουσιάζει επιπλέον οιδήματα τοπικά και προκαλείται από τη συνολικά κακή κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου.
5. Επώδυνη κυτταρίτιδα: Χαρακτηρίζεται από πόνο διαφορετικής έντασης κατά την ψηλάφησή της.

Μία άλλη διάκριση της κυτταρίτιδας είναι η γενικευμένη και η εντοπισμένη. Τη γενικευμένη μπορούμε να την εντοπίσουμε σε πολλά σημεία του σώματος, ενώ την εντοπισμένη σε συγκεκριμένα, όπως για παράδειγμα στους γλουτούς που συναντάται συχνά στον μεσογειακό τύπο σώματος.

Οι παράγοντες που συντελούν στη δημιουργία και την ανάπτυξη της κυτταρίτιδας είναι πολλοί, αλλά πιο συνηθισμένοι θεωρούνται:
• Οι κληρονομικοί παράγοντες
• Η απρόσεκτη διατροφή
• Η παχυσαρκία
• Ο αργός μεταβολισμός του οργανισμού
• Οι ορμονικές διαταραχές
• Η αφυδάτωση των άνω στοιβάδων του δέρματος
• Η απουσία της σωματικής άσκησης
• Το άγχος
• Το κάπνισμα
• Η συνολικά κακή αιμάτωση του δέρματος, είτε εκ φύσεως είτε από κάποια πάθηση

Αφού, λοιπόν, κατανοήσαμε τι συμβαίνει με την κυτταρίτιδα, μπορούμε πλέον να περάσουμε στη φάση της αντιμετώπισής της οργανωμένοι και… ετοιμοπόλεμοι. Ένα από τα βασικά «όπλα» εναντίον της είναι το τεχνικό μασάζ, που ωφελούν ολόκληρο το σώμα ταυτόχρονα με την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.
Ουσιαστικά, το λεμφικό μασάζ είναι επιφανειακό κι αυτό συμβαίνει γιατί το 70% των λεμφαγγείων βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια του δέρματος. Σκοπός του είναι να αυξήσει τη ροή στο λεμφικό σύστημα, ενώ ακολουθεί την πορεία της λέμφου. Το μασάζ είναι η φυσική μέθοδος που βοηθάει στην αποσυμφόρηση του τοπικού λίπους και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στη βελτίωση της όψης του δέρματος συνολικά. Εφαρμόζεται στους γοφούς, τους γλουτούς και στα μπράτσα, επηρεάζοντας άμεσα τον υποδόριο ιστό στον οποίο «επωάζεται» η κυτταρίτιδα. Το μασάζ αποσυμφορίζει το δέρμα που πλέον γίνεται λείο και σφριγηλό.

Κάνοντας μασάζ…

Ο θεραπευτής ξεκινάει απαλά το μασάζ με θωπείες και ζυμώματα στους μύες. Από τις μαλάξεις θα προκληθεί υπεραιμία στο σημείο που εφαρμόζεται η τριβή και όταν οι ιστοί μαλακώσουν αρκετά, τότε προχωρά σε πιο έντονες κινήσεις.
Επί της ουσίας, με τις θωπείες προετοιμάζει τους ιστούς να δεχτεί τις πιέσεις, ενώ με τα ζυμώματα συνθλίβει τις τοπικά συγκεντρωμένες άτσαλα μάζες. Δίνεται πάντα μεγάλη προσοχή στις νευρικές απολήξεις.
Κατά τη διάρκεια της θεραπείας ο θεραπευτής χρησιμοποιεί εξειδικευμένα λάδια και κρέμες σύσφιγξης για άμεσο αποτέλεσμα. Οι κρέμες υψηλής πιστότητας είναι:
Thermo Active Cellulite Cream: Κρέμα κατά της κυτταρίτιδας με φύκια, αιθέρια έλαια και κανέλα. Προκαλεί υπεραιμία και λιποδιάλυση. Λειαίνει, τονώνει και ενυδατώνει την επιδερμίδα.
Slimming and Firming Microgel: Gel σώματος για αδυνάτισμα και σύσφιγξη. Περιέχει ολιγοπεπτίδια και μικροσφαιρίδια από πλαγκτόν και βότανα τα οποία βοηθούν την μικροκυκλοφορία ενώ ταυτόχρονα προκαλούν σύσφιγξη.

Θεραπεία με Ραδιοσυχνότητες

Η τεχνολογία είναι πάντα «βοηθός» υψηλών standards που δικαιώνει τις επιλογές του Urbane Skin Spa και προσφέρει υγεία και great look σε σας. Για την αντιμετώπιση, λοιπόν, της κυτταρίτιδας έχουμε κοντά μας εξειδικευμένα high tech εργαλεία όπως το μηχάνημα των Ραδιοσυχνοτήτων (R/F) που βρίσκουν στόχο άμεσα και καταλυτικά. Το μηχάνημα αποτελείται από πολλαπλές κεφαλές όπου η κάθε μία έχει διαφορετική χρήση ανάλογα με το περιστατικό.

Radio Frequencies (R/F): Οι Ραδιοσυχνότητες προκαλούν αύξηση της θερμοκρασίας του υποδόριου ιστού, στους 41-43 βαθμούς Κελσίου. Ως συνέπεια της αύξησης της θερμοκρασίας οι ίνες του κολλαγόνου συσπώνται και το δέρμα εμφανίζεται πιο σφριγηλό. Παράλληλα, η υψηλή θερμοκρασία διεγείρει την κολλανογένεση, με αποτέλεσμα το νέο κολλαγόνο που παράγεται από τον οργανισμό να προσφέρει άμεση, κυρίως όμως μεσοπρόθεσμα θεαματική σύσφιγξη του δέρματος και των συνδετικών ιστών. Αυτό σημαίνει πως, ενώ οι Ραδιοσυχνότητες δρουν στο λιπώδη ιστό και διασπούν τα λιποκύτταρα, το λίπος που προκύπτει ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης διεργασίας, ρευστοποιείται και αποβάλλεται από τον οργανισμό, με αποτέλεσμα την καταπολέμηση του τοπικού πάχους.

Vacuum: Το Vacuum εφαρμόζεται στη συνέχεια καθώς ενδείκνυται για στοχευμένο ενδοδερμικό μασάζ που προκαλεί λεμφική αποσυμφόρηση (drainage), με έμφαση σε συγκεκριμένα σημεία του λεμφικού συστήματος. Έτσι, επιτυγχάνεται μηχανική λεμφική παροχέτευση και σύσφιγξη του δέρματος. Οι κινήσεις ποικίλουν ανάλογα με την περιοχή, το σωματότυπο και το είδος της κυτταρίτιδας, ενώ συνήθως είναι κυκλικές και ανοδικές.

Cavitation: Η διαδικασία της σπηλαίωσης αφορά ένα σύγχρονο σύστημα υπερήχων, οι οποίοι συνδυάζουν τις Ραδιοσυχνότητες και το Vacuum για λιποδιάλυση, σύσφιγξη και μείωση της κατακράτησης υγρών. Η υπερηχητική δράση του Cavitation, δημιουργεί μικρούς θύλακες αέρα εκεί όπου συσσωρεύεται το τοπικό λίπος. Καθώς οι θύλακες διευρύνονται πιέζουν τα λιποκύτταρα βοηθώντας στη ρευστοποίησή τους, ενώ το υγροποιημένο λίπος αποβάλλεται με φυσικό τρόπο μέσω του λεμφικού συστήματος του οργανισμού.

Είναι σημαντικό να προσθέσουμε πως η αισθητικός απλώνει ειδικό τζελ υπερήχων στην περιοχή, για προστασία του δέρματος από τυχόν ερεθισμούς και εφαρμόζει στο δέρμα την κεφαλή με τεχνικές κινήσεις επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο λιποδιάλυση, σμίλευση των μυών και σφριγηλότητα.